Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na krilima debate

Romney se ogradio od vlastite izjave o 47 posto birača: 'Pogriješio sam!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pomeo Obamu u prvoj debati, Romney se ogradio od vlastite izjave kojom je prije nedavno gotovo polovicu birača optužio da izigravaju žrtve, žive na državnim jaslama i ne brinu o svojim životima.

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney napokon se ogradio od vlastite kontroverzne izjave date prije nekoliko mjeseci na jednoj donatorskoj večeri, u kojoj je 47 posto Amerikanaca nazvao ljudima koji izigravaju žrtve, 'žive na državnim jaslama i ne vode računa o svojim životima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za njega to znači nastavak progona Assange: Obama je vuk u janjećoj koži Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

>> Romney uhvaćen skrivenom kamerom: Je li ovo nepovratna šteta?

Ta izjava je snimljena skrivenom kamerom, a u javnost je procurila sredinom rujna na liberalnom web portalu Mother Jones. Premda mu je narušila ugled među biračima, uključujući i mnoge Republikance, Romney je objašnjavao kako je možda upotrijebio pregrube riječi, ali da iza osnovne misli stoji.

Sada se pak od nje ogradio, rekavši u intervjuu za Fox News Channel da je bila 'potpuno pogrešna' te da je on posvećen baš svim Amerikancima.

'Očito je da u kampanji dajete stotine, ako ne i tisuće izjava i odgovora na pitanja. Tu i tamo ćete reći i nešto što ne zvuči baš najbolje. U ovome sam slučaju rekao nešto potpuno pogrešno', izjavio je Romney dan nakon što je pomeo Obamu u prvoj predsjedničkoj debati.

Inače, zanimljivo je da Obama tijekom debate ni u jednom trenutku nije iskoristio ovu kontroverznu izjavu protiv Romneya. Mnogi su time ostali iznenađeni i smatraju to jednim od razloga za njegov neočekivano mlak nastup.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene