Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navodno čudo u Poljskoj

Oporavlja se od leukemije koju je 'preuzeo' njezin pas?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Daria je neko vrijeme provela prikovana uz bolnički krevet, bila je i na kemoterapiji, no onda joj se stanje naglo poboljšalo. Istovremeno, teško je oboljela njezina kujica. Obitelj je uvjerena da je pas 'preuzeo' Darijinu leukemiju.

Sve do nedavno, Poljakinja Daria Palot (15) borila se s teškom bolešću. Oboljela je od leukemije zbog čega je neko vrijeme provela prikovana uz bolnički krevet, a već u četiri navrata bila je na kemoterapiji.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore" Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

>> 'U tim teškim danima sam prošao kalvariju'

No, opaka joj se zdravstvena situacija potpuno neočekivano rapidno promijenila nabolje, a njezina je obitelj uvjerena da je za to zaslužna ženka njemačkog ovčara Goldi. Darijina majka Sylwia (37) u izjavi za Fakt kaže da je gotovo istovremeno s njezinom hospitalizacijom Goldi naglo oboljela. Kujici je tijekom sljedećih mjeseci bilo sve teže, a Dariji se stanje naglo počelo popravljati.

Veterinari bi uskoro trebali operirati Goldi, nakon čega će biti jasnije ima li nade za njezino preživljavanje. 'Kao da je Goldi preuzela bolest naše kćeri. Možda će se to nekome činiti glupo, ali mi smo u to uvjereni', rekla je Sylwia.

Premda je Dariji bolje, put do njezina konačnog ozdravljenja je dug. Ali sada, kada više nije u bolnici, jedva čeka da se vrati volontiranju u skloništu za napuštene pse, a velika joj je želja i pomagati drugoj djeci s teškim oboljenjima, od kojih je neke i upoznala na odjelu onkologije u Sveučilišnoj dječjoj bolnici u Krakowu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene