Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva američka policajca pogođena su iz vatrenog oružja u Fergusonu u blizini policijske postaje rano u četvrtak, u prosvjedima koji su izbili nekoliko sati nakon što je šef policije toga grada podnio ostavku.


"Dvojica policajaca iz St Louisa pogođeni su ispred policijske postaje u Fergusonu odmah nakon ponoći. Skupljamo više informacija. Pojedinosti zasad nisu poznate", stoji na Twitteru policije iz St Louisa.

Vezani članci Bez mladih na HNK - 3 Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja Mlađa muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju Strukovnu školu 01 PU sisačko-moslavačka: ''Muškarac kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude''

Masa se počela razilaziti kada su ispaljena najmanje tri hica koja su pogodila dvojicu policajaca. Ranjeni policajci su pri svijesti i pomoć im se pruža u lokalnoj bolnici, pojasnila je policija.

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se ispred policijske postaje u Fergusonu ranije u srijedu, samo nekoliko sati nakon što je šef policije tog grada Thomas Jackson objavio da podnosi ostavku.

Policajcu koji je ubio 18-godišnjaka neće se suditi

Prosvjednici su pozivali na njegovu ostavku još od prošlogodišnjeg ubojstva mladog crnca Michela Browna kojeg je u kolovozu ubio bijeli policajac Darren Wilson. Ubojstvo je potaknulo prosvjede širom zemlje.

Jackson je u pismu koje je objavio naveo da sa žaljenjem podnosi ostavku na mjesto šefa policije, te da mu je bila čast služiti tom velikom gradu.

Ostavka je uslijedila nakon objave optužujućeg izvješća ministarstva pravosuđa koje govori o rasističkim postupcima policije i gradske uprave Fergusona.

Thomas Jackson je šesta osoba koja je napustila funkciju nakon tog izvješća objavljenog prije tjedan dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook