Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa se ne može dokazati

Policajcu koji je ubio 18-godišnjaka neće se suditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo pravosuđa odlučilo je u srijedu da neće suditi policajcu Darrenu Wilsonu koji je u kolovozu prošle godine u Fergusonu ubio nenaoružanog crnog tinejdžera Michaela Browna, javio je BBC.

U istrazi nisu pronađeni dokazi koji bi proturječili Wilsonovim riječima iznesenim tijekom suđenja da se bojao za svoj život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovni prosvjedi FOTO i VIDEO 'Ako ga ne proglase krivim, nije dobro. Bit će puno krvoprolića' Slika nije dostupna I dalje napeto Suzavcem i omamljujućim granatama na prosvjednike u Fergusonu

Policajac Darren Wilson "nije djelovao sa zločinačkom namjerom i ne može se dokazati izvan svake razumne sumnje da je prekršio" zakon o građanskim pravima, zaključuje se u izvješću ministarstva pravosuđa objavljenom u srijedu čije dijelove prenosi AFP.

Wilson je ubio Michaela Browna (18) u Fergusonu, većinski crnom predgrađu St Louisa. Ubojstvo je izazvalo prosvjede širom zemlje protiv policijske brutalnosti i rasnih predrasuda.

Fotografija koja je iznenadila Ameriku!

Ministarstvo je ipak optužilo grad Ferguson zbog rasne pristranosti u primjeni zakona. U izvješću je navedeno da su tamnoputi građani nesrazmjerno u odnosu na bijelce na meti pretjerane policijske sile, neutemeljenih kontrola u prometu i kazni za sitne prekršaje.

Roditelji Michaela Browna izrazili su žaljenje zbog odluke da se ne sudi policajcu koji je ubio njihova sina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene