Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd u BiH

Općina sa samo jednim zaposlenim mještaninom?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istočni Mostar, koji pripada Republici Srpskoj, službeno ima status općine iako ne ispunjava potrebne uvjete piše bosanskohercegovački dnevni list San.

Općinu čine tri sela,  Zijemlje, Kamena i Kokorina - međusobno udaljena gotovo 50 kilometara. Centar je u selu Zijemlja gdje se nalazi ambulanta u koju jednom na tjedan dolazi liječnik iz Nevesinja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spriječeno krijumčarenje kosovskih Albanaca u Hrvatsku Slika nije dostupna Hrvatske stranke za ustroj 4 regije u BiH

San piše kako na području te općine živi stotinjak starijih ljudi koji se uglavnom bave stočarstvom. Tvrde da općina ima samo jednog zaposlenog mještanina koji radi u seoskoj trgovini. Da bi apsurd bio još veći on, piše San, nema radno vrijeme već u trgovinu dolazi na poziv. 

No navodno se i tom jedinom zaposlenom mještatninu loše piše, jer će vlasnik trgovinu uskoro zatvoriti. 

Prema pisanju tog dnevnog lista na tom posručju nema ni škole, a desetak učenika svakodnevno na nastavu putuju autobusom u 70 kilometara udaljeno Nevesinje. Čak je i ured načelnika Istočnog Mostara u Nevesinju, a navodno je Radovan Palavestra iz SDS-a tražio da mu otvore ured u Istočnom Mostaru. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene