Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica koju je morski lav povukao u more, prima antibiotike kako bi izbjegla opasnu bolest kojom bi se mogla zaraziti zbog bakterije u ustima morskog lava.


Djevojčica, kaže njezin otac, ima sumnjivu ranu na donjem dijelu leđa, na mjestu gdje ju je ugrizao morski lav.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Osmogodišnja djevojčica je najmlađa osoba na svijetu koja je preminula od starosti Slika nije dostupna Sve se dogodilo u sekundi: Morski lav povukao djevojčicu u more

''Njezina obitelj je u medijskim izvještajima ovom događaju čula izjavu trenera za morske sisavce koji je rekao da bi ugriz morskog lava mogao izazvati infekciju, pa su nam se javili'', rekla je glasnogovornica akvarija u Vancuveru Deana Lancaster.

Naime, bakterija koja se nalazi u ustima morskog lava može kod ljudi izazvati artritis, a zabilježeni su i slučajevi amputacije udova, te se u slučaju ugriza preporuča terapija antibioticima, javlja CNN.

Podsjetimo, šestogodišnjakinja se u luci Stevenson u blizini Richmonda u Britanskoj Kolumbiji divila zanimljivom morskom sisavcu ne sluteći što će se uskoro dogoditi. Već za nekoliko trenutaka kalifornijski morski lav iskočio je iz mora, zgrabio je za haljinicu i povukao je preko ograde.