Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvaja mrtvu djecu

'Nemojte svoju djecu bacati na smetlišta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pročitala priču o odbačenoj djeci, Bernarda Gallardo odlučila je da im mora pomoći.

Oglas u novinama prije 12 godina promijenio je život Bernardi Gallardo. Odlučila je da mora pomoći odbačenoj djeci.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

'Ubijaju i bacaju novorođenčad na hrpe smeća', glasio je oglas.

Malena je djevojčica pronađena 4. travnja 2003. - njezino je tijelo bilo u crnoj, plastičnoj vreći bačeno u kantu za smeće čiji je sadržaj završio na smetlištu u čileanskom gradu Puerto Montt. Pronašli su je sakupljači smeća.

Gallardo je bila užasnuta. Odmah je odlučila da će se pobrinuti kako bi djevojčica bila dostojno pokopana. Budući da je bila u procesu posvajanja djeteta, odmah je pomislila kako je to mogla biti njezina djevojčica. No, bila je isto tako svjesna da mnoge majke ne žele svoju djecu - uglavnom je riječ o djevojčicama koje su morale roditi ili žrtvama silovanja i incesta. I Gallardo je bila silovana kada je imala samo 16 godina, no rodila je dijete i voljela ga više od svega.

Drugi razlog zbog kojeg mnoge žene u Čileu ostavljaju djecu je siromaštvo - jednostavno ih nemaju čime prehraniti. Prema službenim podacima, svake godine 10 dječjih tijela pronađe se na smetlištima, no broj je daleko veći jer mnoga nikada nitko ne otkrije.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Medicinska sestra zatukla novorođenu bebu

Bernarda Gallardo je odlučila posvojiti mrtvu djevojčicu sa smetlišta jer drugačije nije mogla biti pokopana. Bez obitelji i ikoga svoga, prema čileanskim zakonima mogla je biti tek medicinski otpad. Proces posvojenja je trajao mjesecima, sudac je sumnjao da je Gallardo možda majka koju je grizla savjest, medicinski testovi i papirologija... No, Aurora, kako je nazvala djevojčicu, je napokon mogla biti posvojena i pokopana.

Pokop je, priča Gallardo, bila poput rođendanske proslave. Došla su druga djeca, liječnici, medicinske sestre, novinari i sumnjičavi sudac.

No, par dana nakon Aurorinog sprovoda na smetlištu je pronađeno tijelo još jedne bebe. Dječaka. Sugrađani su zamolili Gallardo da i za njega napravi isto što i za Auroru. Prije toga polijepila je po cijelom gradu plakate: 'Nemojte svoju djecu bacati na smetlišta!'

U 12 godina od kada je pronađeno Aurorino tijelo, Gallardo je posvojila i pokopala na dostojan način još troje mrtve djece - Manuela, Viktora i Cristoball. U tijeku je proces posvojenja za još jednu bebu - Margaritu, piše BBC.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene