Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva žrtva

Dramatične snimke s Krete: Bujica odnijela vozilo u kojem je bio 61-godišnji muškarac, tijelo je pronađeno nasukano

Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 1
Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 1 Afp
Aktualno Galerija Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 5 Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 6 Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 4 Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 3 Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +1 Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/6 >>
S grčke Krete stižu snimke velikih šteta nakon olujnog nevremena.

Vodena bujica gotovo je potpuno uništila stari kameni most, oštećene su brojne prometnice i zgrade. Privremeno je bio obustavljen zračni promet, a nisu plovili ni trajekti.

Pročitajte i ovo Poplave na Jugoistoku Europe Naselja pod vodom Raste broj stradalih u snažnoj oluji koja hara jugoistokom Europe: "Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina" Ilustracija Strašne poplave u Grčkoj Medeni mjesec iz noćne more: Tijekom nevremena nestao par na bračnom putovanju

Bujica je, zajedno s vozilom, odnijela 61-godišnjeg muškarca čije je tijelo pronađeno 5 kilometara od mjesta na kojem je inicijalno nestao nošen vodom. Tijelo je pronađeno nasukano na obali. 

"Spasilački tim i vatrogasna brigada pronašli su 61-godišnjeg muškarca, no, nažalost, bilo je prekasno", rekao je Nikos Lagoudakis, voditelj vatrogasne brigade Krete, javljaju lokalni mediji.

Potraga za muškarcem započela je u ponedjeljak nakon što mu se zagubio svaki trag. Pokušao se odvesti iz jednog mjesta u drugo, no vodena bujica odnijela ga je zajedno s automobilom. Njegovo je vozilo kasnije pronađeno, no bilo je prazno.

"Vlada mora poduzeti odlučne poteze kako bi se pružila pomoć olujom zahvaćenim područjima. Nužno je efikasno surađivati s lokalnim vlastima kako bi se u što kraćem roku obnovila i popravila oštećena infrastruktura", poručili su iz stranke Nova demokracija. 

Dvije su žene spašene nakon što je njihove kuće zatrpao odron.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene