S grčke Krete stižu snimke velikih šteta nakon olujnog nevremena.

Galerija


Vodena bujica gotovo je potpuno uništila stari kameni most, oštećene su brojne prometnice i zgrade. Privremeno je bio obustavljen zračni promet, a nisu plovili ni trajekti.

Vezani članci Migranti žele prijeći granicu (Foto: AFP) Sukobi grčke policije i migranata koji pokušavaju doći do granice Jako nevrijeme s kišom i tučom pogodilo Zagreb (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 3 Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dijelove zemlje: U Zagrebu pala tuča, kod Karlovca snijeg, a u Dubrovniku olujno jugo

Bujica je, zajedno s vozilom, odnijela 61-godišnjeg muškarca čije je tijelo pronađeno 5 kilometara od mjesta na kojem je inicijalno nestao nošen vodom. Tijelo je pronađeno nasukano na obali. 

"Spasilački tim i vatrogasna brigada pronašli su 61-godišnjeg muškarca, no, nažalost, bilo je prekasno", rekao je Nikos Lagoudakis, voditelj vatrogasne brigade Krete, javljaju lokalni mediji.

Potraga za muškarcem započela je u ponedjeljak nakon što mu se zagubio svaki trag. Pokušao se odvesti iz jednog mjesta u drugo, no vodena bujica odnijela ga je zajedno s automobilom. Njegovo je vozilo kasnije pronađeno, no bilo je prazno.

"Vlada mora poduzeti odlučne poteze kako bi se pružila pomoć olujom zahvaćenim područjima. Nužno je efikasno surađivati s lokalnim vlastima kako bi se u što kraćem roku obnovila i popravila oštećena infrastruktura", poručili su iz stranke Nova demokracija. 

Dvije su žene spašene nakon što je njihove kuće zatrpao odron.