Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tropska oluja nazvana Linda koja se formirala iznad Tihog oceana jučer navečer je ojačala i kvalificirana je kao uragan, dok je uragan Fred koji se formirao iznad Atlantika oslabio te je iz kategorije 3 prebačen u u kategoriju 2, objavili su američki meteorolozi.


Linda je postala šesti uragan sezone na istoku Pacifika, a jučer navečer se nalazila oko 2.135 kilometara jugozapadno od poluotoka Baja California, u Meksiku, s vjetrom jačine 130 km/h, priopćeno je iz Američkog nacionalnog centra za uragane. 'Ne očekuju se velike promjene Lindine snage, barem do petka', dodano je iz centra sa sjedištem u Miamiju, dok se uragan kretao polako, 9 km/h.

Vezani članci Slika nije dostupna Tropska oluja Earl oslabjela ispred kanadske obale Slika nije dostupna Tropska oluja Ida prijeti Yucatanu

Uragan Fred, koji je prešao iz kategorije 3 u 2 na ljestvici Saffir-Simpson koja ih ima pet, izgubio je na snazi stigavši približno 1.040 kilometara zapadno od otoka Cabo Verde s vjetrom jačine 165 km/h. Sljedećih bi dana trebao nastaviti slabiti. (Hina)