Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar puše između 130 i 165 km/h

Oluja Linda postala uragan, Fred pao na drugu razinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropska oluja nazvana Linda koja se formirala iznad Tihog oceana jučer navečer je ojačala i kvalificirana je kao uragan, dok je uragan Fred koji se formirao iznad Atlantika oslabio te je iz kategorije 3 prebačen u u kategoriju 2, objavili su američki meteorolozi.

Linda je postala šesti uragan sezone na istoku Pacifika, a jučer navečer se nalazila oko 2.135 kilometara jugozapadno od poluotoka Baja California, u Meksiku, s vjetrom jačine 130 km/h, priopćeno je iz Američkog nacionalnog centra za uragane. 'Ne očekuju se velike promjene Lindine snage, barem do petka', dodano je iz centra sa sjedištem u Miamiju, dok se uragan kretao polako, 9 km/h.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udari vjetra 240 km/h Atlantiku prijeti Igor, najrazorniji uragan Slika nije dostupna Kućanstva bez struje Tropska oluja Earl oslabjela ispred kanadske obale

Uragan Fred, koji je prešao iz kategorije 3 u 2 na ljestvici Saffir-Simpson koja ih ima pet, izgubio je na snazi stigavši približno 1.040 kilometara zapadno od otoka Cabo Verde s vjetrom jačine 165 km/h. Sljedećih bi dana trebao nastaviti slabiti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene