Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Ponovno prelazi u uragan

Tropska oluja Ida prijeti Yucatanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Državni centar za uragane izvijestio je u nedjelju kako je Meksiko izdao upozorenje za područje Yucatana, s obzirom na opasnost od približavanja uragana Ide popularnom ljetovalištu Cancunu.

Centar sa sjedištem u Miamiju izvijestio je da je posebno upozorenje izdano za područje od Playe del Carmen do Cabo Catochea. Na tom se potezu nalaze ljetovališta Cancun i Cozumel. Vjetar je dosegnuo brzinu od 150 km na sat, a Ida se u nedjelju ujutro nalazila oko 175 km istočno i jugoistočno od Cozumela.

Pročitajte i ovo Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati Ilustracija Uragan Zoltan Uzbuna u Njemačkoj: Približava se uragan, očekuje ih kaos

>> U tropskoj oluji Mirinae poginulo 11 osoba

Napravila štetu

Središte uragana ocijenjeno je kategorijom 1. Uragan bi, prema očekivanjima meteorologa trebao tijekom nedjelje proći između Meksika i Cube. Također predviđaju da bi mogao oslabiti i pretvoriti se u tropsku oluju te do Golfskog zaljeva stići idući tjedan. Ida je prošli tjedan poharala Nikaragvu, izravno ili neizravno pogodivši 13.000 ljudi, uništila 930 kuća te napravila štetu na oko 5.600 hektara obradivih površina. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene