Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Najgore tek dolazi''

Florence je oslabila, ali...: "Ako odbijate otići, obavijestite bližnje jer je gubitak života veoma vjerojatan''

Posljedice uragana Florence (Foto: AFP)
Posljedice uragana Florence (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Posljedice uragana Florence (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Oluja Florence koja hara jugoistokom Sjedinjenih Država u nedjelju je oslabila na tropsku depresiju, no vlasti i dalje upozoravaju na opasnost od poplava.

Nacionalni centar za uragane (NHC) ukinuo je upozorenja na oluju za Sjevernu i Južnu Karolinu, no objavio je da se očekuje prekomjerna količina padalina u obje savezne države.

Pročitajte i ovo Poplava u Grčkoj nestvarne snimke VIDEO Nevjerojatni prizori iz Atene: Bujica vode nosi ljude i sve ostalo pred sobom Joža Košir Velika šteta Stanovnik Kamnika nakon olujnog nevremena: "Nešto ovako nismo doživjeli, to je došlo za 15-20 minuta"

NHC je dodao kako postoji i opasnost od tornada, a da će vjetrovi u narednim danima oslabiti.

U oluji je poginulo najmanje dvanaestero ljudi, piše BBC, uključujući majku i dijete na čiju je kuću palo drvo te ženu koju je pogodio srčani udar, a do koje nije uspjela stići hitna pomoć.

Službenici u Sjevernoj Karolini upozorili su u subotu da će poplave biti samo još gore te su savjetovali lokalne stanovnike da ne voze.

Vlasti grada Fayetteville u toj saveznoj državi naredili su hitnu evakuaciju stanovnika koji žive između dvije rijeke, prenosi BBC.

"Ako odbijate otići tijekom ove obavezne evakuacije, morate poduzeti korake poput obavještavanja svojih bližnjih jer je gubitak života veoma, veoma vjerojatan", upozorio je gradonačelnik Mitch Colvin, dodavši kako "najgore tek dolazi". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene