Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski premijer Ehud Olmert izrazio je žaljenje zbog izraelske televizijske zabavne emisije u kojoj je ismijana kršćanska teologija i koja je uvrijedila Vatikan.


Glasnogovornik vlade Mark Regev izjavio je da je Olmert rekao ministrima na sjednici da je jedan isječak iz te emisije 'u snažnoj suprotnosti' s dobrim odnosima između Izraela i kršćana širom svijeta.

>> Židovi poručili Vatikanu da je nijekanje holokausta zločin

Vezani članci Yair Lapid - 2 Novinar, MMA borac i najpoželjniji muškarac: Tko je čovjek koji je sastavio najnevjerojatniju koaliciju u izraleskoj povijesti? Izraelski predjsednik, Isaac Herzog Nakon sukoba s Palestinom Izrael dobio novog predsjednika: ''Moramo se boriti protiv antisemitizma i mržnje''

Na privatnoj televizijskoj postaji Channel 10 nedavno je emitiran skeč u kojem se ismijava vjerovanje da je Marija bila djevica i da je Isus hodao po vodi. Bio je to sarkastični odgovor na vatikansku rehabilitaciju katoličkog biskupa koji niječe postojanje holokausta, rekli su autori. Vatikan je u petak objavio priopćenje u kojemu taj isječak naziva 'vulgarnim i uvredljivim činom netolerancije'.