Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brak tijekom rata

Olena Zelenska ogolila dušu: "Ne živimo zajedno. Trebam svog muža, a ne povijesnu osobu"

Volodimir Zelenski i Olena Zelenska
Volodimir Zelenski i Olena Zelenska Foto: Afp
Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, dala je uvid u svoj buran život za BBC. Opisala je kako je rat utjecao na njezinu obitelj.

"Ovo je možda malo sebično, ali trebam svog muža, a ne povijesnu osobu pokraj sebe. Ali ostajemo jaki, imamo snage i emocionalno i fizički. I sigurna sam da ćemo to zajedno podnijeti", rekla je iskreno prva dama Ukrajine Olena Zelenska u emotivnom intervjuu.

Kada je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022., Olena Zelenska provela je mjesece skrivajući se na tajnim lokacijama sa svojom djecom.

Svoje emocionalno stanje na početku invazije opisala je kao konstantan osjećaj adrenalina. "Ne živimo zajedno s mužem, obitelj je razdvojena. Imamo priliku viđati se, ali ne onoliko često koliko bismo željeli. Mojem sinu nedostaje otac", priznala je za BBC.

"Boli me gledati kako moja djeca ništa ne planiraju. U takvim godinama, mladi ljudi. Kći ima 19 godina. Sanjaju o putovanjima, o novim emocijama. Ona nema takvu priliku", istaknula je.

Unatoč onome što je rekla da bi to mogla biti sebična čežnja, Olena Zelenska rekla je da predsjednik "stvarno ima energiju, snagu volje, inspiraciju i tvrdoglavost da prođe kroz ovaj rat".

Pročitajte i ovo Urušio se pločnik ispred zgrade u Benkovcu Propao Benkovac Građani u šoku: Usred grada otvorila se ogromna rupa, a iz nje se širi jak smrad

"Vjerujem u njega. I podržavam ga. On je stvarno vrlo jaka i otporna osoba. I ta otpornost je ono što nam svima sada treba", dodala je za BBC.

Pročitajte i ovo Prizor prije strašne nesreće Policija sve istražuje VIDEO Zašto je Dejan vozio u suprotnom smjeru? Dramatična snimka pokrenula brojne teorije

"Nitko ne može znati što ih čeka. Uostalom, nitko nije mogao zamisliti da će se u 21. stoljeću takav rat voditi usred Europe, da će biti tako okrutan. Krvavi rat. Nikada nisam zamišljala da ću biti u ovoj ulozi", zaključila je prva dama Ukrajine.

Zelenska i ukrajinski predsjednik bili su srednjoškolski par koji je  nastavio raditi zajedno u komičarskoj trupi i TV studiju - on kao glumac, a ona kao scenaristica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene