Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva biografija

Detalj o privremenom ukrajinskom predsjedniku koji su rijetki znali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oleksandr Turčinov, privremeni predsjednik Ukrajine, mnoge je iznenadio detaljem iz svoje biografije...

Oleksandr Turčinov, privremeni predsjednik Ukrajine, napisao je prije nekoliko godina scenarij za triler koji je Ukrajina prijavila za nagradu Oscar. Turčinov je fikciju od prije neki dan zamijenio stvarnim trilerom vođenja države u rasulu.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Turčinov je "osoba koja je doista dobra u obavljanju stvari", ističe Stefan Meister, analitičar pri Uredu za međunarodne odnose Europskog vijeća u Berlinu, u telefonskom razgovoru za Bloomberg. "On nije figura iz prvih redova. Najbitnija stvar je spriječiti bankrot Ukrajine. Kako će riješiti stanje na Majdanu je posve druga stvar", dodaje meister.

Turčinov je 2009. godine napisao scenarij za triler "Iluzija straha", a s isti film Ukrajina je prijavila za nagradu Oscar u SAD-u. U scenariju tog filma riječ je o biznismenu "zarobljenom u mreži policijskih struktura". Film nije došao do finala dodjele Oscara, odnosno u konačnih pet kandidata.

OTKRIVENI DOKUMENTI Janukovič planirao oštriji udar na prosvjednike

Trenutno, Turčinova više zanima kako Ukrajinu izvući iz financijske krize ,nego zadržati vlast te on sam kaže kako ne namjerava dugoročno ostati predsjednikom te zemlje.

"Turčinov nema velike političke ambicije. On je tiha osoba i ne zanima ga predsjednički mandat", kaže Fjodor Lukjanov, šef Vijeća za stranu i obrambenu politiku u Moskvi. Julija Timošenko, koja je proteklog tjedna puštena iz zatvora, vjeruje u njega i njegovo političko iskustvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene