Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen 71 prosvjednik

Policija je konjima rastjerivala prosvjednike na Times Squareu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je u New Yorku priveden 71 prosvjednik, od kojih 42 na Times Squareu, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Slika nije dostupna Teorije zavjere Američki konzervativci: CIA i Srbi organizirali prosvjed 'Occupy Wall Street'

Prosvjednici privedeni na Times Squareu odmah su odvedeni u nekoliko policijskih kola.

U New Yorku se okupilo oko pet tisuća prosvjednika, a jedna je osoba ozlijeđena kada je policija na konjima pokušala rastjerati okupljene na Times Squareu.

Na trgu se našlo nekoliko tisuća prosvjednika i turista, a mnoštvo je usmjeravano postavljenim metalnim zaprekama. Kada su prosvjednici pokušali prodrijeti na trg preko ograda, policajci na konjima su ih zaustavili pri čemu je ozlijeđena jedna žena.

Prosvjedima su se pridružile cijele obitelji, sindikalisti i studenti, a na Times Squareu su završili prosvjedi koji su počeli ujutro u financijskoj četvrti na jugu Mahnattana. Tada su privedena 24 prosvjednika zbog izazivanja nereda ispred podružnice Citibanke na trgu Laguardia.

Prosvjednici protiv Wall Streeta i predstavnici organizacija za građanska ili sindikalna prava okupili su se u Washingtonu i New Yorku kako bi prosvjedovali protiv 'pohlepe' banaka te za 'posao i pravdu', izvješćuju agencije.

U Washingtonu se na poziv dvadesetak udruga i organizacija okupilo nekoliko tisuća ljudi. Prosvjednici su tražili 'posao i pravdu' u blizini National Malla, washingtosnke glavne arterije.

Prije toga dvjestotinjak prosvjednika okupilo se ispred podružnice Bank of America uzvikujući 'sramota, uzimaju nam novac', dok se prijepodne tristotinjak prosvjednika okupilo ispred Bijele kuće i ministarstva financija kako bi prosvjedovali protiv 'financijske mafije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene