Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teorije zavjere

Američki konzervativci: CIA i Srbi organizirali prosvjed 'Occupy Wall Street'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki konzervativni pokret 'Tea Party' optužio je CIA-u da je angažirala srpski pokret 'Otpor' za organizaciju prosvjeda na Wall Streetu, poznatom kao 'Occupy Wall Street'.

Ivan Marović, jedan od osnivača 'Otpora', danas globalno poznat kao promoter nenasilne borbe protiv diktatura, održao je u rujnu govor pred prosvjednicima u New Yorku, što je u nekim krugovima identificirano kao direktna veza 'Otpora' sa organiziranjem pokreta 'Occupy Wall Street', piše beogradski Press.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Slika nije dostupna Uhićen 71 prosvjednik Policija je konjima rastjerivala prosvjednike na Times Squareu

'Bio sam tamo u četvrtak, 22. rujna, prosvjed je već trajao nekoliko dana, bilo je još uvijek malo ljudi i nitko nije znao za njih. Tog dana imao sam predavanje na njujorškom sveučilištu. Poslije predavanja, organizatori i studenti poveli su me sa sobom u park, gdje su prosvjedovali. Tražili su da im se obratim i ja sam im pričao o važnosti okupacije simboličkih mjesta', istaknuo je Marović.

Marović je istaknuo i kako je u intervjuu za časopis Independent predložio prosvjednicima kako da se postave prema policiji, radi smirenja tenzija. naglasio je kako postoji i tendenciju da Demokratska stranka SAD-a iskoristi prosvjed 'Occupy Wall Street', ali da pokret 'Otpor' ne stoji u organizaciji tog prosvjeda.

Američki konzervativni radio-voditelj Alex Jones podsjetio je na navodne veze CIA i 'Otpora' u vrijeme vlasti Slobodana Miloševića. Jones je napisao da je Marović jedan od 'osnivača 'Otpora', ključne organizacije u srpskim ratovima devedesetih, koja je imala utjecaj i na nedavne prosvjede u Egiptu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene