Kenijske su vlasti objavile da je lov na teroriste u trgovačkom centru u Nairobiju potpuno okončan. Ubijeno je pet, a uhićeno 11 napadača.


Četverodnevna drama u trgovačkom centru Westgate u glavnom gradu Kenije Nairobiju napokon je potpuno okončana, izvijestio je danas kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

Pet napadača je ubijeno, a 11 osoba je uhićeno, kazao je Kenyatta u televizijskom obraćanju naciji, dodajući da su 'napadači posramljeni i poraženi'.

>> FOTO Istražuje se je li 'Bijela udovica' umiješana u pokolj u Keniji

U svom je govoru potvrdio da je život u pokolju, za koji je odgovornost preuzela somalska islamistička militantna skupina al-Šabab, izgubilo najmanje 67 osoba - 61 civil i šestorica vojnika. Zbog stradalih je proglasio trodnevnu nacionalnu žalost, koja počinje u srijedu.

Broj mrtvih vjerojatno nije konačan, s obzirom da iz trgovačkog centra još nisu izvučeni svi leševi. Tijekom krvavog obračuna, nekoliko se katova Westgatea urušilo, piše BBC.

Ukupno je ozlijeđeno više od 170 osoba, a u bolnici je zadržano njih 60-ak. Kenyatta nije mogao potvrditi jesu li neki od napadača bili državljani SAD-a te je li u svemu sudjelovala i jedna Britanka. Rekao je da su u tijeku forenzičke analize koje bi mogle razotkriti pravi identitet ubijenih napadača.

'Pravda će stići te kukavice, njihove suradnike i naredbodavce, ma gdje bili', upozorio je predsjednik Kenije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook