Dva milijuna muslimanskih hodočasnika okupilo se u okolici Meke povodom godišnjeg hodačašća - hadža.


Procjenjuje se da oko dva milijuna muslimana sudjeluje u hadžu, a danas će se okupiti na gori Arefat, nedaleko od Meke, na kojoj je porok Muhamed održao posljednju propovijed prije 14 stoljeća, piše Euro News.

Vezani članci Kurban-bajram (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Poruka muslimanima povodom Kurban-bajrama Slika nije dostupna Kurbanbajramska poruka muftije Aziza ef. Hasanovića

Zbog straha od epidemije virusa MERS, broj hodočasnika iz inozemstva je ograničen. Naime, bilo je više od 60 smrtnih slučajeva od kojih je više od 50 bilo u Saudijskoj Arabiji.

Povodom Kurban Bajrama i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je danas čestitku muslimanskim vjernicima u Hrvatskoj.

>>
Hodočasnici obavljaju zadnji obred tijekom hadža

'Svim muslimanskim vjernicima u Hrvatskoj čestitam u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime Kurban Bajram u želji da blagdanski dani proteknu u miru, radosti i uzajamnom razumijevanju.

Neka ovaj veliki muslimanski blagdan žrtve bude prigoda koja će osnažiti duh solidarnosti i brige za bližnje u hrvatskom društvu te podsjetiti na važnost međusobnog poštivanja i izgradnje povjerenja. Promicanje dobra je put kojeg, uvjeren sam, svi želimo', stoji u čestitki predsjednika Sabora Josipa Leke. (S.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook