Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Humanost ispred profita'

VIDEO Okupirali Središnju europsku banku: 'Rat počinje ovdje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 3000 prosvjednika okupilo se u financijskom centru Frankfurta ispred Središnje europske banke u sklopu akcije Blockupy. Najavljen je još jedan prosvjed i to ispred središnjice Deutsche bank.

Nekoliko tisuća ljudi danas je okupiralo Središnju europsku banku u Frankfurtu u sklopu antikapitalističke akcije Blockupy pod geslom 'Humanost ispred profita'. Kako bi ih držali podalje od ulaza u banku, policija je postavila metalne barikade. Prosvjednici kažu kako će na nekoliko sati pokušati onemogućiti ulazak zaposlenika kako bi istaknuli svoje stavove o ulozi ove banke u nametanju politike štednje u Eurozoni, piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

>> Deseci tisuća Španjolaca prosvjedovali protiv štednje i korupcije

'Prosvjedujemo protiv europskih mjera štednje koje su katastrofalne za ljude u zemljama u kojima se one provode', rekao je jedan prosvjednik, a drugi je na to dodao kako nije u redu da samo 2.000 Nijemaca upravlja cijelom Europom dok su ostali pokradeni.

Članovi pokreta Blockupy kažu kako je trojka sastavljena od Središnje europske banke, Europske komisije i MMF-a odgovorna za nametanje diktata štednje zemljama u krizi. U međuvremenu se priprema se još jedan prosvjed, ovaj put pred središnjicom Deutsche Bank.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene