Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ogromni oblak dima paralizirao Buenos Aires, sedmero poginulih u nesrećama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogromni oblak dima potpuno je paralizirao promet u argentinskom glavnom gradu Buenos Airesu i okolnim pokrajinama te prouzročio prometne nesreće u kojima je poginulo najmanje sedmero ljudi uz brojne ozlijeđene, javljaju argentinski mediji.

Mnoge ceste u Buenos Airesu zatvorene su za promet, zračni je promet dijelom obustavljen a zatvoreno je i nekoliko luka.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti" Slika nije dostupna Na razini dobre 1964. Napokon dobre vijesti: 122 manje poginulih

Argentinska vlada tvrdi da su za katastrofu u delti rijeke Parana, prirodnom rezervatu, odgovorni zemljoradnici i ribari. Vatra, kojom se polja pripremaju za novu sjetvu, zahvatila je površinu od gotovo 700 četvornih kilometara.

Dim se proširio čak u susjedni Urugvaj.

Vlada optužuje seljake da paljenjem polja samo žele uštedjeti novac na štetu okoliša. Podpredsjednik Argentinske agrarne udruge Ulises Forte odbacio je optužbe i izjavio da zemljoradnici nisu krivi za katastrofu.

Prije ove katastrofe, štrajk poljodjelaca izazvao je nestašicu hrane u Argentini.

Ekstremna suša dovela je do brzog širenja vatrene stihije, koja poticana vjetrom na pojedinim mjestima gori već 20 dana, tvrde mediji.

Buenos Aires, čije ime znači "dobar zrak", već je danima prekriven debelim oblakom dima. Gradom se širi miris paljevine, a mnogi stanovnici žale se na poteškoće s disanjem i vidom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene