Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljedice sankcija rusiji

VIDEO Ogromne kolone ruskih kamiona na poljskoj granici, vozači čekali preko 30 sati: "Sve je jako nestvarno"

Tijekom vikenda na granici Poljske i Bjelorusije stvorila se ogromna kolona kamiona zato što ruski i bjeloruski vozači pokušavaju napustiti Europsku uniju u roku koji je zadan sankcijama.

Kolona je u subotu u jednom trenutku bila 80 kilometara, a na prelazak granice čekalo se i do 33 sata.

U sklopu sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu Europska unija zabranila je prolazak i zadržavanje teretnih vozila iz Rusije i Bjelorusije – osim onih koji prevoze lijekove, poštu ili naftne prerađevine, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razlog je očit Rusija postavila apsurdne zahtjeve pa zaprijetila Zelenskom: "Ako mu je stalo do Ukrajinaca, mora ih odmah usvojiti. Ne može biti drugačije"

Snimke koje je agencija Reuters snimila dronom pokazuju da su gužve na granici i dalje prisutne, iako je rok za napuštanje Europske unije istekao u subotu u ponoć.

"Još uvijek imamo za prevaliti mnogo kilometara… Sve je jako nestvarno", kazao je jedan od vozača za Reuters.

Pročitajte i ovo Prosvjed potpore Rusiji u Beogradu - 3 na putu prema zgradi predsjedništva U Beogradu prosvjed potpore Rusiji: Okupljeni palili baklje, puštali rusku himnu i skandirali Vučiću

Satima nakon što je rok prošao, vrijeme čekanja za prelazak granice smanjilo se na 12 sati, kaže BBC-jev dopisnik iz Varašave Adam Easton, a broj vozila na dva granična prijelaza se smanjio na 230-400 vozila.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene