Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo bin Ladena

'Jesu li Amerikanci lagali cijelom svijetu?' - stigao odgovor Bijele kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Bijele Kuće ističe da je u operaciji potrage za Osamom bin Ladenom bilo uključeno iznimno malen broj visokih američkih dužnosnika.

Bijela kuća odbacila je prijašnje navode novinara Seymoura Hersha koji je uzdrmao javnost tvrdnjom da su lagali o tome da je vođa Al Kaide, Osama bin Laden, ubijen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe na račun Obame 'Amerikanci su lagali cijelom svijetu' - Novi detalji o ubojstvu Osame bin Ladena Slika nije dostupna Ekstremni borci za Islam Toliko su izopačeni da ih se i Al Kaida odriče

"Njegove tvrdnje su potpuno neutemeljene. U izviješću ima previše netočnosti i neutemljenih tvrdnji. Svaku bi trebalo posebno provijeriti', kazao je glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Ned Price, prenosi CNN.

Price ističe da je u operaciji potrage za Osamom bin Ladenom bilo uključeno iznimno malen broj visokih američkih dužnosnika.

"Predsjednik je i prije završetka operacije kazao da o istoj neće izvijesiti niti jednu drugu vladu, uključujući i pakistansku, koja je o svemu doznala nakon što je operacija bila obavljena", rekao je Price.

'Amerikanci su lagali cijelom svijetu' - Novi detalji o ubojstvu Osame bin Ladena

Podsjećamo, dobitnik Pulitzerove nagrade, 78-godišnji novinar Seymour Hersh optužio je američkog predsjednika Baracka Obamu da je lagao o ubojstvu Osame bin Ladena, vođe terorističke skupine Al Kaida. Hersh tvrdi da je američka vlada prije četiri godine cijelom svijetu sakrila dio činjenica o tom događaju, od čega je najviše profitirao Obama koji je ušao u predizbornu godinu.

Pakistanska vlada je navodno godinama imala Bin Ladena pod nadzorom u Abbottabadu, naselju u kojem većinom žive vojni časnici. CIA je doznala za njegovu lokaciju nakon što je visoki pakistanski oficir otkrio te informacije u nadi da će dobiti nagradu od 25 milijuna eura.

Hershov izvor, bojnik američke vojske, je otkrio da je Obamina administracija čak četiri godine pregovarala s pakistanskom vladom prije napada na Bin Ladenovo sklonište, a javnosti je rečeno da se radilo o tajnoj misiji, za koju nitko nije znao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene