Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim što tijekom prosinca malo više pojedemo, zasigurno će nam se u ruci naći i koja čašica alkohola više. Što kažete na jedan 'suhi' siječanj?


Novo istraživanje pokazalo je da nekonzumiranje alkohola mjesec dana može sniziti kolesterol, pomoći vam da izgubite težinu i unaprijedite navike spavanja, ali i svjesnosti, piše Daily Mail. 'Da netko ima zdravstveni proizvod koji pomaže da imate sve ovo, sigurno bi ga jako dobro prodavao', rekao je konzultant za zdravlje Kevin Moore.

REVOLUCIONARNA IDEJA Opijanje bez alkohola

Vezani članci Veće cijene cigareta i žestokih pića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Većim cijenama cigareta i žestokih pića nije zadovoljan ni ministar: Predviđa se povećanje od 50 posto Yasmina McGlone (FOTO: Facebook/Yasmina McGlone) Zbog srama nikad nije imala dečka: Preslatka Škotkinja alkoholom skrivala rijedak poremećaj

Volonteri koji su apstinirali od konzumacije alkoholnih pića tijekom samo pet tjedana, izgubili su 1,5 kilograma te smanjili razinu kolesterola za pet posto. Značajno im je poboljšana i fizička spremnost.

Rezultati studije sugeriraju da će deseci tisuće ljudi koji su se odlučili na 'suhi' siječanj već u veljači osjećati prednosti svoje apstinencije.

Osim toga, profesor Rajiv Jalan sa Sveučilišta u Londonu rekao je kako vrijeme apstinencije može omogućiti jetri da bolje podnosi buduća oštećenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook