Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

36 Iračana, ranjena u napadu na crkvu u Bagdadu, stigla su u Francusku na liječenje.


Raspoređeni su po bolnicama u Parizu, a s njima su došli i članovi njihovih obitelji. Svi su ranjeni 31. listopada kada je muškarac povezan s Al Qaedom zarobio više od 100 katolika u crkvi u Bagdadu. Ubijeno je više od 50 osoba.

Vezani članci Vuk u Gračacu Uznemirujući prizori u Gračacu: Netko je na znak objesio vuka, sve istražuje policija Crkva na Sirobuji u Splitu Policija prijavila 13 osoba zbog okupljanja ispred crkve na Sirobuji

Među ranjenim žrtvama je i žena trudna 4 mjeseca. Najmlađa osoba stigla u Francusku ima samo 11 godina, a najstarija 76. Žrtve je dočekao francuski ministar Eric Besson. 'Kada su stigli odmah sam učio njihovu patnju, ali i patnju njihovih najbližih. Preživjeli su pravu noćnu moru. Jedna djevojka mi je pričala kako je kraj nje sjedila žena s djecom u naručju. Tijekom napada djeca su ustrijeljena u glavu i umrla su na majčinim rukama', rekao je Besson.

Francuska na ovaj način želi pokazati solidarnost prema manjinama kao što su kršćanske zajednice u muslimanskom svijetu. Ranjenici i članovi njihovih obitelji dobili su šestomjesečni azil. Prema francuskom imigracijskom zakonu, oni će kasnije moći produžiti svoj boravak ili čak zatražiti trajni azil, piše Reuters.

>> Poginule 52 osobe prilikom akcije spašavanja

U Francusku će u idućim tjednima stići još 93 Iračana.