Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspješna akcija

Poginule 52 osobe prilikom akcije spašavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U spasilačkoj akciji iračkih i američkih snaga na sirsku crkvu u Bagdadu ubijena su 52 taoca i policajca.

 Naoružani policajci upali su u crkvu u kojoj su pripadnici Al-Kaide držali vjernike za taoce. Irački pobunjenici su u nedjelju navečer zatočili vjernike i dvojicu svećenika tijekom mise u sirskoj kršćanskoj crkvi Sajedat Al-Najat u središtu Bagdada. Po riječima kaldejskog biskupa, tražili su oslobađanje terorista u Iraku i Egiptu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Spašeni taoci iz Gaze: Izrael objavio detalje Slika nije dostupna više od stotinu ranjenih Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

>> Bagdad: U nizu eksplozija najmanje 29 ubijenih

>> Unatoč bombardiranju: Irak posjetilo 165 turista u godinu i pol

Nekoliko sati nakon otmice, iračke sigurnosne snage napale su pobunjenike, uz potporu američkih vojnika, koji unatoč tome što je njihova misija završila u kolovozu, mogu primijeniti silu ako su napadnuti ili ako Irak zatraži njihovu pomoć. Policijski zapovjednik koji je sudjelovao u operaciji potvrdio je da je jedan od pobunjenika aktivirao eksploziv koji je nosio u prsluku kada su se policijske snage pokušale probiti u crkvu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene