Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Muhamedu Mursiju za poticanje na ubojstva, odgođeno je do 1. veljače.


Suđenje bivšem egipatskom predsjedniku Muhamedu Mursiju za poticanje na ubojstva prosvjednika dok je bio šef države, odgođeno je do 1. veljače zbog toga što su vremenski uvjeti onemogućili njegovo prebacivanje helikopterom u zgradu suda na današnje ročište.

Vezani članci Suđenje FIlipu Zavladavu za trostruko ubojstvo - 6 Zavadlav s optuženičke klupe poručio bratu: "Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam" Četvrtooptužena u slučaju mali Agrokor Nicole de Rossi De Rossi iznijela obranu: "Todorić je za mene bio apsolutni autoritet i nisam sumnjala u njegov potpis. Ovo suđenje me uništilo"

Egipatski državni mediji ranije su netočno izvijestili da je Mursi u srijedu doveden u zgradu suda, no radilo se o njegovim suoptuženicima.
Optužbe se odnose na nasilje pred predsjedničkom palačom u prosincu 2012. tijekom prosvjeda izazvanih predsjedničkim dekretom kojim su bile proširenje Mursijeve ovlasti.

Egipat: Počelo suđenje Mursiju

Vojska ga je svrgnula s vlasti 3. srpnja nakon masovnih prosvjeda protiv vladavine njegova Muslimanskog bratstva. Uz Mursija za poticanje na ubojstva prosvjednika sudi se još 14-orici islamističkih vođa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook