Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESTALA JOŠ 1970.

Misterij star 49 godina: Šokantni obrat u istrazi ubojstva trogodišnjakinje koje je zgrozilo Australiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australsko tužiteljstvo odbacilo je optužbe za ubojstvo protiv muškarca uhićenog 2017. godine zbog nezakonito prikupljenog dokaza.

Sudac Robert Allan Hulme je presudio kako izjava iz 1971. godine ne može biti korištena kao ključni dokaz, budući da je muškarac, tada 17-godišnjak, saslušan bez prisutne punoljetne osobe. Trogodišnja Cheryl Gene Grimmer, nestala je 1970. godine u mjestu Fairy Meadow Beach, u New South Walesu u Australiji.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Prema riječima svjedoka, muškarac je trogodišnju djevojčicu oteo iz kabine za tuširanje na plaži. Vjeruje se da je zadavljena sat vremena nakon otmice. Ubojstvo trogodišnjakinje bio je jedan od najvećih misterija u Australiji sve do 2017. godine kada je uhićen muškarac kojemu se trebalo početi suditi na proljeće, javlja The Guardian.

Muškarac se izjasnio da nije kriv za ubojstvo, a Vrhovni sud New South Walesa utvrdio je da dokazi ne mogu biti prihvaćeni jer maloljetnik nije pravilno saslušan. Sudac Robert Allan Hulme je rekao: "Kruna prihvaća da bez te izjave, slučaj ne može uspjeti“.

U vrijeme kada je nestala, za Cheryl je pokrenuta masovna potraga, no nikakav trag nije pronađen. Cherylin brat Ricki Nash izjavio je kako je njegova obitelj devastirana nakon što je muškarac oslobođen optužbi. "Šokirani smo, nema riječi koje mogu opisati kako se trenutno osjećamo", rekao je.

Sudac Hulme, koji je odbacio svjedočenje, rekao je kako je muškarac 1971. godine dao pisanu izjavu, bez prisutne punoljetne osobe i iako to tada nije bilo obavezno, sudac je rekao kako je njegov iskaz nepravičan.

Također je rekao kako je muškarac intelektualno podkapacitiran, te da je u to vrijeme mogao biti ranjiv i pod utjecajem. Suđenje mu je trebalo početi u svibnju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene