Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy neće biti optužen za nezakonito financiranje svoje predsjedničke kampanje u 2007., rekao je njegov odvjetnik.


"Optužba je odbačena", istaknuo je njegov odvjetnik Thierry Herzog koji nije htio komentirati okolnosti saslušanja bivšeg francuskog predsjednika koje je trajalo 12 sati na sudu u Bordeauxu.

Vezani članci Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Sarkozyju će se suditi zbog korupcije i zloupotrebe položaja Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Gadafi mu financirao kampanju? Podignuta optužnica protiv Sarkozyja

>> Protuzakonito financiranje: Sud ispitao Sarkozyja

Odluka će donijeti olakšanje pristašama bivšeg predsjednika koji se u 57. godini povukao iz političkog života pošto ga je na predsjedničkim izborima u svibnju porazio socijalist Francois Hollande, u času kada Sarkozyjeva stranka UMP (Unija za narodni pokret) tone u kaos zbog izostanka dogovora o njegovu nasljedniku na dužnosti predsjednika stranke.

Na stranačkim izborima održanim u nedjelju aktualni glavni tajnik UMP-a Jean-Francois Cope pobijedio je bivšeg francuskog premijera Francoisa Fillona koji je isprva priznao poraz, ali je poslije osporio rezultate izbora, što se pretvorilo u pravu psihodramu.

Sarkozy je bio ispitan u vezi s aferom Bettencourt, nazvanoj prema 90-godišnjoj milijarderki, vlasnici kozmetičke grupe L' Oreal čijim je novcem, navodno iznosom od 150.000 eura, znatno većim od zakonom dopuštenog, financirana Sarkozyjeva predsjednička kampanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook