Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđen na doživotni zatvor

Očuh zatukao djevojčicu (2) do smrti: Iživljavao se nad njom cijelu noć, majka tvrdi - "Spavala sam, ništa nisam čula"

Lola James
Lola James Foto: Dyfed-Powys Police/Screenshot
Očuh koji je brutalno ubio dvogodišnju pokćerku osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, a majka koja je mjesecima gledala zlostavljanje na šest godina. Lolu je očuh kobne noći tukao duže od šest sati, a dijete je podleglo ozljedama.

Kyle Bevan (31) dvogodišnjoj Loli James nanio je katastrofalne ozljede mozga u srpnju 2020. godine.

U utorak je na sudu osuđena i Lolina majka Sinead James (30), ali samo na šest godina zatvora, i to jer je dopustila smrt svoje kćeri u njihovu domu u Haverfordwestu u okrugu Pembrokeshire.

Sudac Martin Griffiths rekao je sudu da je Lola umrla nakon Bevanova dugotrajnog, namjernog i vrlo nasilnog napada.

Pročitajte i ovo Obiteljsko nasilje, ilustracija - 2 Uhićen je Nesretnu djevojku zaključao u kuću te je mučio danima: Od siline udaraca puknuo joj bubnjić

"Siguran sam da je Kyle Bevan to učinio kako bi dokazao koliko je moćan, i to nad jedinom osobom nad kojom se mogao osjećati superiornim - bespomoćnim djetetom. Čak ni sada nema nimalo grižnje savjesti. Nije ni glumio da mu je žao zbog Lolinih ozljeda i kritičnog stanja u kojem je bila u trenucima kada su svi oko njega bili izbezumljeni," rekao je sudac u obrazloženju presude, piše BBC.

Lola James Sinead James i Kyle Bevan (Foto: Dyfed-Powys Police/Screenshot)

Lola je napadnuta u noći između 16. i 17. srpnja 2020. dok je bila kod Bevana. Na tijelu je imala 101 ozljedu, ali presudna je ipak bila teška ozljeda mozga.
Bevan je tvrdio da se Lola ozlijedila padom niz stepenice nakon što ju je gurnuo obiteljski pas. No sudac je kazao kako je Lolu očuh tukao od ponoći pa sve dok nije izgubila svijest u 6:30 ujutro. 

Umrla je u bolnici 21. srpnja 2020. Majka je tvrdila da je spavala dok je Bevan tukao djevojčicu i da nije ništa čula. 

Pročitajte i ovo Ilustracija mučan slučaj Silovao djevojku pred drugima na osobito okrutan način: "Bila je ozlijeđena, krvarila, a onda je ostala trudna..."

Kyle Bevan i Sinead James upoznali su se na Facebooku, a on se vrlo brzo uselio u njezinu obiteljsku kuću. Bio je ovisnik o drogama.

Lolinoj smrti prethodilo je višemjesečno zlostavljanje, a prije kobne noći u kojoj je zadobila smrtonosne ozljede pretrpjela je manje kao što su krvavi nos, ogrebotine na licu, raspuknuta usna…

Majka je, ocijenio je sud, bila svjesna što se događa, ali je odlučila da će Bevana pod svaku cijenu zadržati u svom životu. Na suđenju je pak rekla da nije nikad mislila da će on ubiti njezino dijete.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene