Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili na lotu

'Oceanovih 16' iz javne garaže postali milijunaši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi rade u jednoj javnoj garaži, neki od njih su izgubili štošta u naletu superoluje Sandy, a nedavno su zajednički uplatili listić koji ih je učinio milijunašima.

Iako su isprva inzistirali na privatnosti, 16 dobitnika velikog prošlotjednog jackpota na američkom Powerballu, koji je iznosio 448 milijuna dolara, ipak se pojavilo kako bi javno preuzeli svoj zgoditak.

Pročitajte i ovo Ilustracija NAJVEĆI SRETNIK NA SVIJETU Izvučen najveći jackpot svih vremena: Iznos je vrtoglavo nestvaran Ilustracija POWERBALL Naciju trese groznica zbog jackpota od gotovo 2 milijarde dolara: Veće su im šanse da ih pogodi grom, ali svi stoje u ogromnim redovima

Riječ je o 16 zaposlenika jedne javne garaže u okrugu Ocean, u američkoj saveznoj državi New Jersey, koji su jedan listić uplatili zajednički. S obzirom na naziv okruga u kojemu žive, sami su sebe prozvali 'Oceanovih 16'.

>> Za jackpot od 2,5 milijarde kuna tri su dobitna listića, a barem 17 sretnih dobitnika

Među sretnicima je devet žena i sedam muškaraca, a svi su danas zajedno pozirali s golemim čekom na kojemu stoji iznos od nešto više od 86 milijuna dolara, koliko će između sebe podijeliti. Svakome će pripasti nešto više od pet milijuna dolara, no kada se odbiju porezna davanja, zapravo će dobiti po 3,8 milijuna dolara. Iznos bi bio veći da su odabrali isplatu tijekom više godišnjih rata, no svi su se odlučili uzeti novac odjednom.

'Oceanovih 16' listić su uplatili u mjestu koje je prošle godine gotovo uništila superoluja Sandy. Jedna od dobitnica najavila je da će osvojenim novcem pomoći svojoj rodbini koja je pretrpjela veliku štetu prilikom naleta oluje.

Daily Mail piše da svih 16 novopečenih milijunaša i dalje radi na starim radnim mjestima. Njihov šef Jim Pine kaže da je presretan zbog njih, napominjući kako su svi do jednoga sjajni i izuzetno marljivi ljudi.

Osim ekipe iz New Jerseyja, dosad se javio vlasnik još jednog od triju uplaćenih dobitnih listića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene