Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obljetnica smrti princeze Diane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polaganjem cvijeća i vjerskim obredom danas je u Londonu obilježena 9. obljetnica smrti princeze Diane, čiji se život ugasio u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu, 31. kolovoza 1997.

U istoj su nesreći stradali i njezin ljubavnik, bogataš egipatskog podrijetla Dodi Al Fayed i vozač automobila. Preživio je samo Al Fayedov, tjelohranitelj. Do nesreće je došlo dok su pokušavali pobjeći paparazzima. 

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!"

Počast Diani, kao i svake godine, održala se pred željeznim vratima palače Kensington, gdje je princeza živjela pošto se 1996. razvela od princa Charlesa, nasljednika engleske krune. 

Dvojica princezinih sinova, William i Harry, "obilježavaju obljetnicu privatno, na svoj način", priopćio je tiskovni ured njihova oca. 

Stotinjak osoba sudjelovalo je na misi koja je održana na otvorenom. 

"Sjećanje na Dianu nije izblijedjelo", rekao je u propovijedi velečasni Frank Gelli, župnik susjedne župe. 

Obljetnice smrti princeze Diane nisu više na naslovnicama časopisa, osim Daily Expressa (835.000 primjeraka) koji gotovo svakog ponedjeljka, već 468 tjedana, piše na naslovnici da je princezina smrt sumnjiva. 

Unatoč višegodišnjoj istrazi koja se vodi s obje strane La Manchea, teorija urote još ima svoje pristaše u Velikoj Britaniji. 

Poslovni čovjek Mohamed Al-Fayed, otac Dodija Al-Fayeda, s kojim je Diana bila u automobilu na dan kobne nesreće, optužuje kraljevsku obitelj da je htjela likvidirati princezu. 

Daily Express objavljuje svaki dan ovog tjedna "Dosje Diana" koji će se završiti u petak napisom na tri stranice pod nazivom "Kako su Francuzi zabrljali istragu". 

Poslijednje informacije istrage glase: netko je petljao po Dianinim uzorcima krvi. 

Patolog koji je izvršio obdukciju u Londonskoj mrtvačnici navodno tvrdi da je otkrio prisutnost alkohola. No, u uzorcima krvi, nije ga bilo. Dovoljno za nove priče i teorije o stvarnom razlogu smrti.

One se raspredaju već devet godina. Postoje i sumnje da je Lady Di bila trudna. 

Britanska službena istraga još nije okončana. Francuski su istražitelji pak zaključili da je za nesreću odgovoran vozač koji je bio pod utjecajem droge i alkohola. No prije desetak dana, istraga u Francuskoj je ponovno otvorena. 

Tako ćemo možda jednog dana doznati uistinu pravu istinu, o odlasku obožavane princeze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene