Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presica policije crne gore

VIDEO Objavljeno tko je iskopao 30 metara dug tunel od stana do suda gdje se drže dokazni materijali

Aktualno Galerija Presica policije Crne Gore Presica policije Crne Gore Foto: R.R./ATAImages/Pixsell Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 2 Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 2 Foto: Vlada Crne Gore Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 1 Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 1 Foto: Vlada Crne Gore Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 3 Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 3 Foto: Vlada Crne Gore +2 Tunel između stana i Višeg suda u Podgorici - 5 Galerija 1/7 >>
Tunel do depoa Višeg suda u Podgorici kopali su uglavnom državljani Srbije, koji su identificirani, a imali su i pomagače iz Crne Gore, rekao je petak ministar unutarnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, na konferenciji za novinare sazvanoj u povodu tog slučaja koji je uzdrmao crnogorsko pravosuđe.

Adžić je rekao da je istragom otkriveno da su u tom kaznenom djelu sudjelovali državljani Srbije: Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), te je istodobno objavio njihove fotografije.

"Protiv te četvorice identificiranih podnesene su kaznene prijave, kao i protiv dvije nepoznate osobe. Također vjerujemo da su imali još najmanje pet suradnika", rekao je Adžić istaknuvši da postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije s jednom osobom iz Višeg suda i pripadnicima jedne crnogorske kriminalne organizacije koji su trenutno u zatvoru.

Iako je Adžić odbio izravno reći o kojoj se kriminalnoj skupini radi, vjeruje se da je u pitanju takozvani Kavački klan, čiji se jedan od vođa, Slobodan Kašćelan, nalazi u pritvoru u Podgorici.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova pojasnio je također da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. rujna, kada je u medijima objavljeno da je došlo do provale u Viši sud.

Fotografije osumnjičenih pogledajte OVDJE. 

Crnogorska policija sredinom rujna otkrila je 30 metara dug tunel koji je vodio od podruma jedne stambene zgrade do zgrade Višeg suda u Podgorici, sudske institucije nadležne za najteže kriminalne slučajeve. U depou suda, dokle je vodio tunel, čuva se stotine tisuća dokaza iz brojnih sudskih procesa, a među kojima su i droga i oružje.

Popisom je utvrđeno da je iz depoa nestalo 17 komada oružja, ali policija sumnja da su na taj način kriminalci pokušali sakriti pravi razlog provale u Viši sud. Tijekom istrage je dio službenika suda testiran na poligrafu, dok je jedna osoba odbila testiranje.

Slučaj tunel uznemirio je cjelokupno crnogorsko pravosuđe, a tražene su i ostavke čelnika crnogorskog sudstva i policije, koja osigurava sudske institucije u Crnoj Gori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene