Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljeni su komunikacijski podaci između satelita i nestalog malezijskog zrakoplova na letu MH370.


Već tjednima satelitska kompanija Inmarsat je tvrdila malezijskim vlastima kako nema ovlasti objaviti podatke o nestalom zrakoplovu na letu MH370. Prošlog tjedna to se promijenilo i obje su strane najavile kako ciljaju te informacije pustiti u javnost.

Vezani članci Slika nije dostupna Student s američkog Stanforda tvrdi da je pronašao lokaciju najvećeg misterija zrakoplovstva Slika nije dostupna DVIJE GODINE OD MISTERIOZNOG NESTANKA 'Naši voljeni su živi, netko ih je zatočio'

U utorak je u tom smislu objavljen dokument na 47 stranica. Jeff Wise, stručnjak za zrakoplovstvo, rekao je za CNN kako će se "kutija otvoriti", nakon što se javno objave satelitski podaci. "Možda će to proizvesti još teorija, ali će vjerojatno i poništiti velik dio teorija", istaknuo je.

U nestalom zrakoplovu bilo je 2 tone nepoznatog tereta

Wise je dodao kako će, bez obzira na sve, objava vjerojatno omogućiti bolje razumjevanje oko nestanka Boeinga 777.

Prošlog je tjedna zamjenik direktora satelitskih operacija Inmarsata izrazio uvjerenje kako su stručnjaci podatke sa satelita točno interpretirali podatke. Dodao je kako su izračune unutar kompanije testirale i druge osobe, no nije naveo koje.

Stručnjaci su došli do zaključka kako je nestali zrakoplov završio u južnom dijelu Indijskog oceana, oslanjajući se i slažući tri vrste podataka - komunikaciju zemaljskih stanica sa zrakoplovom, vremenske intervale i mjerenja frekvencija.

Ranije u svibnju, malezijske vlasti inzistirale su na tvrdnji kako nemaju navedene satelitske podatke, no iz Inmarsata su tvrdili kako su im dali te podatke u ranoj fazi istrage.

Podsjećamo, zrakoplov s 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook