Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljene fotografije oporavljenog Castra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuba je objavila dvije fotografije Fidela Castra na kojima kubanski čelnik izgleda živahno dok stoji i razgovara s venezuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom.

Slike koje je objavio službeni list Juventud Rebelde, prikazuju Castra mršavog ali zdrave boje u licu u trenirci koju nosi otkako je skinuo svoju maslinastu odoru i prije 14 mjeseci privremeno prepustio vlast svom bratu Raulu Castru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Chavez: Fidel Castro preuzeo jedan dio vlasti Slika nije dostupna Castro uživo u Chavezovoj emisiji: Odlično sam!

Castro, star 81 godinu, u posljednjih je 14 mjeseci operiran najmanje tri puta zbog problema s crijevima koji nisu pobliže objašnjeni javnosti.

Castro na prvoj fotografiji drži knjigu "Che" o gerilskom borcu
Ernestu Che Guevari dok razgovara s Chavezom. Na drugoj slici Castro i Chavez stoje i rukuju se.

Castro koji se u javnosti nije pojavio od srpnja 2006. susreo se u subotu s Chavezom i proveo s njim više od četiri sata, priopćila je vlada.

Chavez će svoju uobičajenu nedjelju radijsku emisiju ovoga puta emitirati kubanske Santa Clare, gdje se u mauzoleju čuvaju posmrtni ostaci Che Guevare. Chavez namjerava odati poštovanje tom gerilcu, Argentincu koji je pomogao Castru da osvoji vlast na Kubi u revoluciji 1959. godine. Che Guevara je uhvaćen i pogubljen u Boliviji prije 40 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene