Objavljena je i snimka privođenja iz Barcelone. Nije poznato radi li se o uhićenju osumnjičenog napadača koji se kombijem zaletio u mnoštvo na Las Ramblasu.


Prema još nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni napadač je uhićen. Policija je objavila da se zove Dris Ouakabir. Navodno je presretnut još jedan kombi, kojim je također trebao biti izveden napad.

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvat izbjegao napad za svega 10 minuta: "Trenutno je u Barceloni u tijeku Operacija 'kavez''' Slika nije dostupna Policija pokušava uvesti red: "Oko Las Ramblasa vlada potpuni kaos, ljudi su u panici i bježe uokolo"

Podsjetimo, napadač se bijelim kombijem zaletio u pješake u ulici Las Ramblas u središtu Barcelone. Policija je potvrdila da je poginula najmanje jedna osoba, a više od 30 je ranjeno.

Međutim, prema tvrdnjama medija, poginulo je najmanje 13 osoba.

Barcelona je pod policijskom blokadom. Javni prijevoz u središtu grada je obustavljen. Bolnice pozivaju građane da doniraju krv.

Dio španjolskih medija spominje kako je unajmljen i još jedan kamion pa ne odbacuju mogućnost novih pokušaja i većeg broja napadača.