Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Injekcije testosterona i kondomi

GRANATE, TAJNI PROLAZ, KANALIZACIJA Kako su marinci uhvatili najvećeg narkobosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksičke vlasti objavile su snimku kako su marinci uhvatili najtraženijeg narkobosa na svijetu El Chapa Guzmana, koji je uhićen zahvaljujući intervjuu koji je s njim napravio poznati glumac Sean Penn.

El Chapo, prvi čovjek Sinaloa kartela, uhićen je prošlog petka u Los Mochisu. Skrivao se od srpnja prošle godine kada je spektakularno pobjegao iz zatvora.

Na snimci se vidi kako su marinci u borbi da dođu do El Chapa koristili ne samo puške nego i granate, a on im je uspio pobjeći kroz tajna vrata koja su se nalazila iza zrcala u spavaćoj sobi na katu. Tajni prolaz vodio je do tunela i kanalizacije ispod meksičkog grada, a Guzman je uspio odmaći više od kilometar i pol prije nego što je u kanalizaciju puštena velika količina vode kako bi ga natjerali da izađe.

No, do tada on je već imao 90 minuta prednosti ispred marinaca. Tijekom racije, marinci su pronašli dvije žene u jednom od pet kupaonica koliko ih je bilo u kući, a kako bi došli do Guzmana morali su se obračunati i s 15 članova njegovog kartela koji su ga čuvali naoružani automatskim puškama i ručnim bacačima. Pet ih je ubijeno, a ranjen je i jedan specijalac.

Na snimci se vide krv i rupe od metaka po zidovima. U spavaćim sobama pronađene su injekcije testosterona, antibiotici i kondomi, piše Sky News.

Pročitajte i ovo El Chapo (Foto: OMAR TORRES / AFP) "krvožedan i okrutan" Premlaćivao, ubijao i žive zakapao sve koji su mu se našli na putu: Ide li El Chapo u zatvor do kraja života? Zatvor Supermax (Foto: AFP) Što čeka El Chapa? "Pakao u kojem se gase sva osjetila": Svrgnuti kralj droge kaznu će služiti u najokrutnijem zatvoru zapadnog svijeta

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene