Okupljena gomila zabavljena je spašavanjem muškarca u restoranu (Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat)
Okupljena gomila zabavljena je spašavanjem muškarca u restoranu (Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat) Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat

Nizozemska policija šokirana je gomilom koja je snimala muškarca dok se bori za život u restoranu. Na Facebooku su objavili poduži status u kojem kritiziraju one koji samo stoje i gledaju ili snimaju u ovakvim situacijama.


Nizozemski policajac nije mogao vjerovati svojim očima kada je s kolegama došao u restoran na intervenciju i vidio muškarca kako se bori za život, a okupljena gomila je samo snimala, ne čineći ništa da pomogne unesrećenom.

Vezani članci Bar, ilustracija Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak Pozornica na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica ugostitelja prijavljena zbog kršenja mjera, brzo su pušteni na slobodu

Nemili događaj u kojem je gomila i izvana, kroz prozor restorana, promatrala što se događa unutra, odvio se u Haagu u srijedu. ''Ovo jednostavno ne može biti istina. On leži ondje i umire, a oni samo stoje i to snimaju'', rekla je supruga unesrećenog.

Zgrožena je bila i policijska ekipa. Jedan od policajaca na intervenciji objavio je poduži status na službenoj Facebook stranici policijske postaje ne bi li skrenuo pažnju javnosti na ispravno ponašanje u takvim situacijama.

''Zamislite da je to bio netko od vaših bližnjih. Kako biste se osjećali?'', piše u postu.

Opisao je kako je policija u srijedu primila poziv za spašavanje. Kada su stigli u restoran zatekli su njegovu suprugu kako ga pokušava reanimirati. Odmah su im prišli i nastavili oživljavanje defribrilatorom. Otkucaji srca brzo su se vratili, ali kada je policajac podigao pogled, piše, vidio je samo okupljenu gomilu kako stoji i sve snima. ''Kao policajci nemamo riječi za ovo'', zaključio je.

Muškarac se oporavlja u bolnici, ali ponašanje gomile ničim se ne može opravdati.