Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo nikako nemojte raditi

Objavili poduži post: Nizozemska policija šokirana događajem na intervenciji

Okupljena gomila zabavljena je spašavanjem muškarca u restoranu (Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat)
Okupljena gomila zabavljena je spašavanjem muškarca u restoranu (Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat) Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat
Nizozemska policija šokirana je gomilom koja je snimala muškarca dok se bori za život u restoranu. Na Facebooku su objavili poduži status u kojem kritiziraju one koji samo stoje i gledaju ili snimaju u ovakvim situacijama.

Nizozemski policajac nije mogao vjerovati svojim očima kada je s kolegama došao u restoran na intervenciju i vidio muškarca kako se bori za život, a okupljena gomila je samo snimala, ne čineći ništa da pomogne unesrećenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Nemili događaj u kojem je gomila i izvana, kroz prozor restorana, promatrala što se događa unutra, odvio se u Haagu u srijedu. ''Ovo jednostavno ne može biti istina. On leži ondje i umire, a oni samo stoje i to snimaju'', rekla je supruga unesrećenog.

Zgrožena je bila i policijska ekipa. Jedan od policajaca na intervenciji objavio je poduži status na službenoj Facebook stranici policijske postaje ne bi li skrenuo pažnju javnosti na ispravno ponašanje u takvim situacijama.

''Zamislite da je to bio netko od vaših bližnjih. Kako biste se osjećali?'', piše u postu.

Opisao je kako je policija u srijedu primila poziv za spašavanje. Kada su stigli u restoran zatekli su njegovu suprugu kako ga pokušava reanimirati. Odmah su im prišli i nastavili oživljavanje defribrilatorom. Otkucaji srca brzo su se vratili, ali kada je policajac podigao pogled, piše, vidio je samo okupljenu gomilu kako stoji i sve snima. ''Kao policajci nemamo riječi za ovo'', zaključio je.

Muškarac se oporavlja u bolnici, ali ponašanje gomile ničim se ne može opravdati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene