Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudski zahtjev

Obitelj Ratka Mladića želi proglasiti mrtvim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Ratka Mladića preko odvjetnika će zatražiti da se on proglasi mrtvim.

Unatoč tome, nadležni kažu da će ovog najtraženijeg haškog bjegunca nastaviti tražiti i Haag i srpsko tužilaštvo. Sud u Beogradu zahtjev obitelji mogao bi dobiti u idućih nekoliko dana. Odvjetnik Mladićeve obitelji, Miloš Šaljić, objasnio je da je obitelj pod stalnim pritiscima što je bi i razlog ovog postupka, prenosi Press.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok u Njemačkoj Policajci prišli muškarcu i pokušali razgovarati s njim, no nisu očekivali ono što je uslijedilo Slika nije dostupna Optužen za utaju poreza Nakon odluke suda o izručenju: Američki tajkun i tvorac antivirusnog programa John McAfee pronađen mrtav u španjolskom zatvoru

Nestala osoba starija od 70 godina može se proglasiti mrtvom, prema Zakonu o izvansudskom postupku. Uvjet za to je da više od pet godina nema pouzdanih podataka o njoj. Mladić ima 68 godina.

>> Mladić u vojne dnevnike bilježio intimne doživljaje

'Do sada smo čuli da je posljednji put viđen prije sedam godina,' rekao je odvjetnik Šaljić. Dodao je da je Mladić imao teške želučane i srčane probleme. Šaljić je rekao da se obitelj na ovaj postupak nije odlučila zbog imovine i zamrznute penzije. Bruno Vekarić, zamjenik tužitelja za ratne zločine, rekao je da se bez obzira na sve potraga za Mladićem nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene