Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Obitelj malog sirijskog utopljenika Aylana dobila azil u Kanadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmero članova šire obitelji malog Sirijca Aylana Kurdija, čija je fotografija beživotnog tijela na jednoj grčkoj plaži ovog ljeta potresla cijeli svijet, dobilo je pravo azila u Kanadi, izvijestio je tv-kanal CBC u petak.

Teta malog Aylana Tima Kurdi, koja živi blizu Vancouvera, rekla je da su je kanadske imigracijske službe obavijestile o odobrenju izbjegličkog statusa za Aylanovog ujaka, njegovu suprugu i njihovo petoro djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Rahaf Mohamed al-Qunun (Foto: AFP) Strahuje od ubojstva Saudijska tinejdžerka dobila azil u Kanadi

Kanada će sljedećeg tjedna pokrenuti zračni most kojim će do kraja prosinca prihvatiti 10.000 sirijskih izbjeglica i još 15.000 u siječnju i veljači.

ISPOVIJEST POLICAJCA KOJI JE PRONAŠAO TROGODIŠNJAKA 'Samo sam govorio 'dragi Bože nadam se da je živ''

Užasavajuća fotografija mrtvog trogodišnjeg Aylana na plaži grčkog otoka Kosa, koji se utopio tijekom pokušaja da s obitelji stigne u Europu, imala je osobito velik odjek u Kanadi. Ta sirijska obitelj je odlučila krenuti na pogibeljni put nakon što im je kanadska vlada odbila azil. Tijekom putovanja Aylan, njegov brat i njihova majka izgubili su živote.

Njihova molba za azilom je odbijena jer je bila "nepotpuna", navela je kasnije Kanadska savezna agencija za državljanstvo i imigraciju (CIC).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene