Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi obitelji i branitelji člana ratnog Predsjedništva BiH vjeruju da sud u Londonu neće donijeti odluku i dopustiti da ga se izruči Srbiji, izjavila je Ganićeva kći Emina.


U izjavi koju su objavili bosanskohercegovački elektronički mediji Emina Ganić, koja i sama boravi u Londonu i očekuje odluku suda u Westminsteru, istaknula je kako očekuje da će odluka biti u korist njezina oca.

Vezani članci Slika nije dostupna Ganić se vratio u Sarajevo, dočekale ga stotine simpatizera Slika nije dostupna Sud odbio Ganićevo izručenje: 'Ovo je pobjeda i mene i BiH'

'Očekujemo pozitivnu odluku za nas. Smatramo kako je to jedina pravilna odluka nakon ispitivanja tijekom kojih je postalo jasno da Republika Srbija jednostavno ne raspolaže nijednim dokazom da se u Sarajevu 2. i 3. svibnja 1992. godine uopće dogodilo grubo kršenje Ženevske konvencije bosanskohercegovačkih snaga, a kamoli da je za takvo što odgovoran netko iz vodstva BiH', rekla je Emina Ganić.

Londonski sud odluku o tome hoće li Ganić biti izručen Srbiji trebao bi objaviti oko 15 sati. Ejup Ganić uhićen je još 1. ožujka u londonskoj zračnoj luci na temelju srbijanske tjeralice za njim i još 18 osoba iz BiH zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu 3. svibnja 1992. godine.

>> Ejup Ganić: U Srbiji će me ubiti

Nakon uhićenja Ganić je pušten iz ekstradicijskog pritvora uz jamčevinu od 300 tisuća eura i zabranu napuštanja Velike Britanije do odluke suda o njegovu izručenju. Obje strane imat će pravo žalbe na odluku suda u Westminsteru, a konačnu odluku o mogućem izručenju ipak će donijeti britansko ministarstvo unutarnjih poslova. (Hina)