Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA OBJAVILA 'Ubijen je glavni organizator pariških napada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavještajna služba javlja da je tijekom jutarnje policijske racije u Sant-Denisu ubijen glavni osumnjičeni za pariške napade - Abdelhamid Abaaoud.

'Mastermind' napada jedan je od dvoje terorista koji su ubijeni tijekom policijske akcije, donosi Washington Post.

'Od petka, kada su izvedeni napadi u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, 830 policajaca specijalnih postrojbi Francuske provode istragu koja je u nekoliko dana iznimno napredovala. S obzirom na oružje i stupanj pripreme, bili su spremni za napad', rekao je francuski tužitelj Francois Molins na konferenciji za novinare.

Istraga je otkrila i način na koji su napadači te večeri stigli u centar Pariza.

'Bile su to tri dobro koordinirane skupine. Tri automobila, Polo, Seat i Clio, koji su iz Belgije u grad stigli u razmaku od tek desetak minuta. Svi automobili iznajmljeni su u Belgiji', kazao je užitelj.

'Snage sigurnosti u akciji koja je izvedena rano jutros u Saint Denisu u stanu gdje su se teroristi nalazili, pronašle su arsenal oružja dostatan za potpuni rat, uključujući jurišne puške - kalašnjikove i eksplozivne pojase. Akcija je bila usmjerena na dva odvojena stana stambene zgrade. Napad je bio iznimno težak za izvođenje, a s obzirom na oklopna vrata, teško smo se probili unutra. Zbog toga je naša meta dobila na vremenu kojeg je iskoristila za bijeg i pripremu bombe. Od strane policije tijekom jutra ispaljeno je više od 5000 metaka', kazao je.

Podsjećamo, rano jutros, u 4:20 sati počela je racija u sjevernom predgrađu Pariza Saint Denis. Protuterorističke postrojbe uhitile su sedam osoba. U razmjeni vatre i eksplozijama koje su odjekivale tijekom racije, dvije su osobe poginule, a nekoliko je ranjeno. Specijalnim policijskim jedinicama pomagala je i vojska. Prema službenim informacijama, racija je završila oko podneva. I u drugim državama sigurnosne službe intenzivnije rade na umanjenju terorističkih prijetnji.

Detalje o tome kako je izgledala potraga za teroristima tijekom prijepodneva doznajte na ovom linku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene