Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obavještajna služba će ispitati Kasparova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska savezna služba sigurnosti (FSB) pozvala je na obavijesni razgovor bivšeg svjetskog šahovskog prvaka Garija Kasparova kako bi ga ispitala zbog mogućeg "ekstremizma" na prosvjedima protiv predsjednika Vladimira Putina.

Kasparovu je u utorak uručen nalog za obavijesni razgovor, nakon što je u subotu uhićen i kažnjen za narušavanje javnog reda i mira na zabranjenom prosvjedu protiv predsjednika države Vladimira Putina u Moskvi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaradio stotine tisuća dolara Trgovac prevario britansku obavještajnu službu MI6 Slika nije dostupna Tkoje kriv? Češka vojna služba zabunom objavila identitet svojih špijuna

Na internetskoj stranici Garija Kasparova navodi se da ga FSB, nasljednik zloglasnog KGB-a, želi ispitati i utvrditi je li u javnim nastupima uoči zabranjenog prosvjeda pozivao na ekstremističke akcije.

Istodobno je glasnogovornik Kremlja izjavio da su policijske snage pretjerale u reakciji na oporbene prosvjede u Moskvi u subotu i u Sankt Peterburgu u nedjelju.

Međutim, istodobno je rekao da su strani mediji preko svake mjere napuhali razinu sukoba policije i prosvjednika na tim skupovima.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene