Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na napad

VIDEO/FOTO Obaranje iranskih letjelica: Pogledajte kako je noćas izgledalo nebo nad Izraelom

Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael
Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Afp
Aktualno Galerija Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Foto: Afp Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Foto: Afp Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Foto: Afp Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Foto: Afp +4 Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 1 Galerija 1/9 >>
Sirene za uzbunu oglasile su se rano u nedjelju na jugu i sjeveru Izraela usred velikog iranskog napada dronovima i projektilima.

Izraelski mediji tvrde da zvuci eksplozija koje su čuju iznad Izraela ukazuju na to da izraelska protuzračna obrana obara letjelice.

Neimenovani sigurnosni izvori kazali su da su američki i britanski zrakoplovi oborili niz iranskih dronova iznad Sirije, a jordanski iznad svog teritorija.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

Iran je obećao odmazdu za izraelski napad na njegov konzulat u Damasku 1. travnja u kojem je ubijeno sedam časnika revolucionarne garde, uključujući dva viša zapovjednika. Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost za napad.

Iranska državna televizija objavila je kasno u subotu da je Revolucionarna garda, ideološka vojska Islamske Republike Irana, pokrenula "veliki" napad "dronovima i projektilima" prema Izraelu.

Pročitajte i ovo Izrael očekuje napad Napad na Izrael Amerikanci i Britanci oborili iranske dronove, Teheran zaprijetio: ''SAD mora ostati po strani''

Iranski napad dronovima odgovor je na izraelsku agresiju na iranski konzulat u Damasku i time se ta stvar može smatrati zaključenom, objavilo je rano u nedjelju iransko veleposlanstvo pri UN-u.

"U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji", navodi se u objavi na društvenoj mreži X.

"To je sukob između Irana i Izraela i Sjedinjene Države moraju ostati po strani", zaključuje se.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene