Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedene ankete

Obamino vodstvo raste, Romneyju opada potpora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanac Mitt Romney imao je nekoliko teških tjedana u kampanji, što je rezultiralo padom potpore među biračima, dok je demokrat Barack Obama povećao svoje vodstvo.

Nakon bombardiranja predizbornim oglasima, negativnog izvještavanja o njegovu putovanju u inozemstvo i stalnog aktualiziranja njegovih problematičnih poreznih prijava, Romneyjeva popularnost i potpora u probnom glasovanju su se smanjili. Kao rezultat toga, Obama je ostvario najveću prednost otkako je Romney postao vjerojatni republikanski kandidat.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 1 Kampanja na vrhuncu Nema gdje ih nije bilo, ali s kime bi bili u političkom braku? Slika nije dostupna Romney čestitao Obama osigurao reizbor, demokrati zadržali Senat, republikanci Predstavnički dom

>> Obama popularniji od Romneya

Prema anketi televizijske mreže Fox News, Obama bi dobio 49 posto glasova u odnosu na Romneyjevih 40 posto, kada bi se izbori održali danas. Prošloga mjeseca, Obama je imao četiri postotna boda prednosti s 45 prema 41 posto glasova.

Obamina premoć dolazi uglavnom iz povećane potpore među neovisnim biračima, koji sada njemu daju prednost pred Romneyjem s više od 11 postotnih bodova. Oko 30 posto nezavisnih birača je neodlučno. Prošloga mjeseca, Obama je imao četiri posto prednosti među neovisnim biračima, dok je Romney od travnja do početka lipnja vodio u tom ključnom dijelu američkog biračkog tijela.

Također se bilježi rast potpore za Obamu među ženama, Afroamerikancima i demokratima.

Anketa Fox News-a provedena je telefonski od 5. do 7. kolovoza među 930 slučajno odabranih registriranih birača diljem SAD-a, uz marginu pogreške od plus ili minus tri posto. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene