Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati anketa

Obama popularniji od Romneya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od tri mjeseca prije američkih predsjedničkih izbora, aktualni predsjednik Barack Obama i dalje je popularniji od svog republikanskog suparnika Mitta Romneya, pokazuju ankete.

Prema anketi Washington Posta i ABC-a aktualni demokratski predsjednik uživa potporu 53 posto birača, dok bi za Romneya sada glasovalo njih 40 posto.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Izložba ruskih postignuća Pritisnuti ili ne - to je pitanje: Putin sudjelovao na simulaciji nuklearnog gumba Slika nije dostupna Provedene ankete Obamino vodstvo raste, Romneyju opada potpora

>> Zahvaljujući Obami, iz SAD-a neće biti protjerano 1,76 milijuna ljudi

Istodobno, 43 posto ispitanika ima negativno mišljenje o Baracku Obami, a Romney je zaradio 49 posto negativnih glasova. Anketa provedena od 1. do 5. kolovoza na 1.026 odraslih pokazuje i da su nezavisni glasači skloniji Obami. Njih 53 posto bi, da se izbori sada održavaju, svoj glas dali Obami, dok bi Romney dobio 37 posto glasova.

Istraživanje javnog mišljenja sveučilišta Quinnipiac, New York Timesa i CBS-a fokusiralo se na tri ključne države za izbore zakazane 6. studenoga. Radi se o tzv. neodlučnim državama (swing states). Dvije od njih, Wisconsin i Virginia, sklonije su Obami, dok Romney ima izglede u Coloradu.

Mediji ocjenjuju da bi Romney hitno trebao popraviti svoj imidž i povezati se s glasačima na nacionalnoj republikanskoj konvenciji, koja se održava krajem mjeseca. Također ističu da su mu veliku štetu nanijeli gafovi u Londonu i Izraelu, a biračima se zamjerio i zbog afere oko poreznih prijava. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene