Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Etiopski imigrant s psihičkim problemima zadržan je u pritvoru zbog optužbi da je Baracku Obami poslao pismo zaraženo HIV-om.


Saad Bederie Hussein rekao je istražiteljima kako je veliki Obamin obožavatelj te da je pismo, koje je sadržavalo njegovu fotografiju, ulaznicu za proslavu Obamine pobjede u čikaškom parku Grant te šest listova papira s crvenim mrljama, zapravo njegov način traženja vladine pomoći i karata za Obaminu inauguraciju. Hussein, inače HIV pozitivan, priznao je da je 'namjerno porezao jedan prst žiletom kako bi pošpricao pismo krvlju'.

Vezani članci Slika nije dostupna Povijesni uspjeh: Bio je na rubu smrti, a onda su pokušali s novom terapijom koja je "izbrisala" virus HIV-a! Meso (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Granična policija zaustavila kombi vozilo s mesom, pozvana veterinarska inspekcija

Pismo koje je poslano 27.12. prošle godine, pisano je na etiopskom jeziku te je adresirano na Obamu. Kada je otvoreno dva dana kasnije, ustanovljeno je da sadrži narančasti prah. Državni službenik pismo je zatim odnio u drugi ured, što je rezultiralo 2-satnim zatvaranjem cijele zgrade, izjavili su istražitelji. Hussein se nije mogao sjetiti što bi taj prah trebao biti, no testovima je ustanovljeno da se radi o prašku za piće. Uz to pismo poslao je još dva od kojih su oba sadržavala narančasti prah i mrlje od krvi.

Ovo je drugi poznati slučaj u kojem je HIV pozitivna osoba slala zaraženo pismo kako bi naudila drugima, prenosi CNN.