Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stabiliziranje eurozone.

Obama želi pomoći Montiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama nakon razgovora s talijanskim premijerom u Ovalnom uredu daje obećanje za pomoć Italiji u stabiliziranju stanja u eurozoni.

Američki predsjednik Barack Obama obećao je u četvrtak talijanskom premijeru Mariju Montiju da će Sjedinjene Američke Države pokušati učiniti sve što mogu kako bi pomogle stabilizirati stanje u eurozoni.

Američki predsjednik je nakon razgovora s talijanskim premijerom u Ovalnom uredu izjavio novinarima kako su se obojica usuglasila da je Europi potreban snažniji financijski sigurnosni štit koji će spriječiti produbljivanje krize.Obojica su naglasila važnost europskog gospodarskog rasta, koji je po riječima Obame, osim za Europu ključan i za cjelokupno svjetsko gospodarstvo pa i Sjedinjene Države.

Obama je ustvrdio da je Monti pomogao vratiti povjerenje u sposobnost Italije da upravlja vraćanjem duga. Italija je svjesna svoje fiskalne odgovornosti i potrebe za strukturalnim reformama, zaključio je američki predsjednik.

Monti je pak na razgovora kazao da su se on i Obama složili da bi Europa trebala krenuti naprijed sa svojom strategijom konsolidiranja proračuna, pri čemu obojica smatraju da je gospodarski rast imperativ.

Monti, ugledni ekonomist koji je naslijedio bivšeg premijera Silvija Beslusconija, u posjetu je SAD-u kako bi promicao svoj gospodarski program i privukao investitore radi smanjenja talijanskog duga. Italija je najzaduženija zemlja eurozone.

Od američkog predsjednika Monti je dobio pohvalu zbog snažnog početka i učinkovitih mjera za rješavanje krize. Monti je pak rekao da svi Talijani moraju podnijeti žrtvu u tu svrhu. (Hina)

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Slika nije dostupna 'Rupa postaje sve veće' Monti upozorava Talijane na mogućnost gospodarske katastrofe

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene