Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon mjesec dana

Borba za Alep: Sirijski ustanici i dalje pružaju otpor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec dana nakon početka bitke za Alep, sirijski ustanici i dalje drže nekoliko četvrti tog dvomilijunskog grada i pružaju otpor sirijskoj vojsci, a borbe se nastavljaju i u glavnom gradu Damasku.

Borbe se vode u četvrti Sulejman al-Halabi u Alepu, koju nadlijeću helikopteri, a još nekoliko je izloženo bombardiranju.

Dan nakon Ramazanskog bajrama, koji je obilježilo nasilje u kojem je poginulo 84 ljudi, među kojima 28 civila, u ponedjeljak ujutro širom zemlje poginulo je najmanje 16 ljudi, polovica civili, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava. Na jugu, grad Herak u katastrofalnom je stanju, upozorilo je Sirijsko nacionalno vijeće, glavna oporbena koalicija, pozivajući međunarodne organizacije da interveniraju.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

>> Nastavljeni sukobi u Siriji

Grad je već tri mjeseca u okruženju i izložen napadima, što onemogućuje opskrbu hranom i lijekovima. Borbe se nastavljaju i u Damasku, osobito u južnim i zapadnim četvrtima grada, premda su vlasti prije više od mjesec dana objavile da su preuzele nadzor nad glavnim gradom. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene