Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barack Obama je u petak smislio novu zlobnu dosjetku o svom suparniku Mittu Romneyju koji, rekao je, pati od 'romnezije', optuživši ga da na zadnjoj desnoj crti predsjedničkih izbora brani politička stajališta suprotna njegovim prošlim uvjerenjima.


Nastavljajući s optužbama protiv bivšeg guvernera Massachusettsa koje reda već tjednima, Obama je kazao da "gospodin Konzervativac hoće da vi mislite kako se on šali na račun svega što je govorio lani" ne bi li dobio potporu republikanaca. "Rekao je da je idealan kandidat za (konzervativni populistički pokret) Tea Party. Sada se najednom čudi: 'Tko, zar ja?' Zaboravlja što je rekao i nada se da ćete i vi zaboraviti", rekao je predsjednik podrugljivo, pred 9.000 ljudi okupljenih na sveučilišnom kampusu u Fairfaxu, u Virdžiniji.

Vezani članci Slika nije dostupna Deset stvari koje su obilježile američke predsjedničke izbore Slika nije dostupna Posljednji Romneyjev gaf: Pokrenuo 'predsjedničku' web stranicu

>> Ovako je on reagirao na žustru debatu Obame i Romneya!

"Moramo dati ime toj bolesti od koje boluje. Mislim da se zove romnezija!", dodao je Obama, što su prisutni dočekali burnim smijehom. "Htio bih da više nitko od nje ne oboli", rekao je Obama, navodeći primjere za simptome te "bolesti".

Riječ je o zaoštravanju retorike Obame koji će se u ponedjeljak navečer zadnji put sučeliti s Romneyjem u tv-debati u Floridi. Od tog dana preostaje još 15 dana do izbora 6. studenoga za koji ankete kažu da će biti neizvjesni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook