Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obama porazio McCaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborna kampanja za američkog predsjednika srušila je još jedan rekord. Predizborni stožer demokrata u samo mjesec dana prikupio je nevjerojatnih 150 milijuna dolara donacija. Novi hladni tuš za republikanca Johna McCaina.

Do predsjedničkih izbora još je samo 15 dana. Stigle su dobre vijesti za demokrate, loše za republikance. Nakon što je u kolovozu prikupio rekordnih 66 milijuna dolara, na račun Baracka Obame u rujnu je sjelo 150 milijuna. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama i McCain razmijenili šale Slika nije dostupna SAD: Financijska kriza ugrozila prvu TV debatu predsjedničkih kandidata

Prosječna donacija iznosila je manje od stotinu dolara, tvrde u Obaminom stožeru, ponosno dodajući kako je broj donatora prešao tri milijuna.

>> Težak udarac McCainu, Powell podržao Obamu

>> Obama vodi s 4 boda prednosti

Samo s tim mjesečnim iznosom, Obama je uvelike premašio proračun Johna McCaina. Svojedobno u tolikom minusu da je gotovo odustao od daljnje utrke za predsjedničku fotelju, McCain je umjesto donacija odabrao javno financiranje. Kampanju mu sada plaćaju porezni obveznici, a ukupni troškovi ne smiju prijeći 84 milijuna dolara.

Očito zaostaje s novcem, a prema anketama i s podrškom birača. Najnovija ispitivanja javnog mišljenja prednost ponovno daju Obami. Prednost mu je dao i jedan od najcjenjenijih republikanaca - bivši državni tajnik Collin Powell. 

Gledamo li novog predsjednika SAD-a? 

Doznat ćemo vrlo brzo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene